Halloween – kalas och kul för barnen

Alla barn älskar kalas och att klä ut sig. Nu när Halloween närmar sig är det perfekt att anordna ett kalas för småttingarna. Det krävs egentligen inte mycket för att barn ska ha kul på en fest och det behöver inte vara särskilt dyrt eller komplicerat. Här följer några bra tips och råd för att ordna en spöklikt rolig fest för barnen utan att det kostar skjortan. Du kan köpa maskeraddräkten till barnen i butik eller ha kul med att fixa dräkten själv av till exempel ett gammalt vitt lakan (spöke). Om du gör dräkten själv kan det vara bra att köpa accessoarerna såsom häxhatten eller tiaran i affären.

Maskerad hör till halloween

Visst är det roligt att ordna med kalas för barnen och deras vänner. Ett kalas behöver inte vara komplicerat, dyrt eller tidskrävande. Barn tycker det mesta är kul och en halloweenfest med maskeradtema kommer alltid att bli en succé. Vi är vana vid att halloween ska ha ett läskigt tema med spöken, häxor eller vampyrer. Men det står alla barn fritt att klä ut sig till vad de vill, som exempelvis älvor, prinsessor eller deras favoritsuperhjälte. Även om temat till festen bör vara spöklikt i halloweentider kan barnen gärna välja att klä ut sig i gulliga, coola eller roliga dräkter.

Läskigt god mat

Till kalaset på halloween bör åtminstone en del av maten du bjuder på ha halloweentema. Förutom det självklara halloweengodiset eller kakor kan du bjuda på exempelvis gulliga korvmumier som serveras med blod (ketchup). En korvmumie kan göras hur du vill men bör ha små ögon. Även monsterburgare är uppskattade och roliga. Utrusta hamburgaren med huggtänder (ost), lång tunga gjord av saltgurka samt någon form av ögon (exempelvis tunna skivor av gröna oliver).

Men andra “läskiga” saker kan hända även när det inte är halloween. Springmask kan drabba barn när som helst och även om de inte är farliga orsakar de jobbig klåda i barnets stjärt. Klådan ökar oftast på kvällen och under natten. Smittan kommer från maskens ägg som kan finnas på leksaker, i jord, sängkläder eller underkläder. Hos Apotek Hjärtat kan du köpa effektiv behandling för springmask enkelt och smidigt online. Läkemedlet är receptfritt att köpa online från Apotek Hjärtat och kommer att döda både maskar samt ägg vid upprepad behandling (två till tre veckor).

Roliga lekar

Barn älskar roliga lekar på halloweenkalaset och det finns många olika festliga lekar att välja mellan.

“Sätt vårtan på häxan” är en lek där du ritar en häxa på ett stort papper eller kartong som fästs på väggen. Häxans vårta ska fästas eller ritas på häxan av barnen som har förbundna ögon. Det innebär att vårtan kan hamna var som helst.

“Bus eller godis”-lappar är en rolig lek där du skriver godis på exempelvis fem lappar och bus på resterande lappar (beroende på antal barn). Men på buslappen finns även en enkel uppgift som till exempel: gör ljud och gå som en zombie eller gör en monstergrimas. Barnen som drar godislappen får godis direkt medan barn som får bus på lappen måste först göra en uppgift för att få sitt godis.