Klä barnen för stranden

Att gå till stranden med barnen är härligt och givande för både de små och för de vuxna. Det är en tid för avkoppling och för att leka tillsammans. Du behöver dock förbereda dig, särskilt om du har små barn som är känsliga för sol och annan väderpåverkan. Glöm inte att ta med vattenbeständig solskyddskräm och se till att använda den även om det kanske blir lite bråk.

Badkläder

Om ni ska vara på stranden kommer ni vilja bada. Då är någon form av badkläder nödvändiga. Det bästa alternativet för de små barnen är någon form av UV-skyddade kläder som extra skydd mot solen. Dessa plagg torkar snabbt och går att använda både i vattnet och på land. En solhatt är också bra att ha när det ska grävas vid sandkanten och göras avancerade sandslott. Se gärna till att shoppa allt du behöver till sommaren online i god tid innan. Då kan du hitta de bästa erbjudandena och slipper risken att en säsongsvara ska ta slut.

Äldre barn behöver inte samma UV-skydd som äldre. De, och de vuxna, behöver fortfarande smörja in sig men det går bra med en baddräkt, badbyxor eller en bikini. Det har funnits viss debatt kring det lämpliga i att ha bikini på barn. Vissa anser att det är ett sätt att sexualisera små barn, men vår uppfattning är att det ofta handlar om att barn gärna vill se ut som sina föräldrar. Det är inte helt ovanligt att även pojkbarn kommer vilja “klä sig som mamma” och därför inget du behöver vara rädd för.

Ta med tåliga kläder och ombyte

Stranden är ett intensivt ställe. Det leks, springs runt och spills gärna saft och glass. Tåliga kläder är därför ett måste. Den smarta föräldern tar dessutom med sig ett extra ombyte för att vara på den säkra sidan. Det kan vara skönt att ha ett par rena byxor och en ren tröja att ta på sig när det är dags att sätta sig i bilen igen. Tänk också på att det finns oerhörda mängder sand på stranden. Anpassa skovalet efter det. Ett par sandaler eller ett par klassiska flip-flops är betydligt enklare att tömma ur inför hemfärden än vanliga gymnastikskor.