Få barnens kläder att hålla längre

Som smårbarnsförälder får man lägga ut stora summor på kläder under barnens levnadsår. Konsumtionen av barnkläder är stor och detta på grund av hur snabbt de går sönder. Att kläderna går sönder betyder inte alltid att plaggen är av dålig kvalitet. Barn springer runt, glider på golvet, leker i skogen och utför aktiviter som lätt skapar revor och hål. Det kan då vara skönt att veta att det finns sätt att gå tillväga för att få kläderna att hålla betydligt längre. Skulle det vara så att man inte kan rädda ett plagg erbjuder BigBaby mängder av härliga barnkläder och artiklar för småbarnsföräldrar.

Vi börjar med att titta närmare på ett av de vanligaste misstag som man gör och som förstör barnens kläder snabbare och det är att tvätta för ofta. Av bara farten slänger man in kläderna i tvättmaskinen, utan att ens titta om de är lortiga eller inte. Det är bättre om du tar en stund att kika om det finns någon synbar smuts. Gör det inte det behöver kläderna inte tvättas. Detta gäller naturligtvis inte för underkläder.

Tvätta kläderna rätt

Det gäller naturligtvis att man också vet hur man faktiskt ska tvätta barnens kläder för att de ska hålla längre. Rekommenderat är att du försöker tvätta på så låg värme som möjligt. Det mesta går bort vid 40 grader och för svårare fläckar kan du öka till 60. På så sätt är du inte bara snällare mot kläderna utan även mot miljön.

Något som du kanske inte är medveten om är att alla kläder inte behöver tvättas, även om de luktar unket. Det går ibland minst lika bra att bara hänga ut kläderna och låta de luftas i vinden. Små barn får sällan fotsvett eller illaluktande fötter. Ta strumporna och låt de vädra så kan barnet använda dem flera gånger. Detta kanske inte går lika bra för ett barn i förskoleålder som springer runt hela dagarna på förskolan, men för små barn fungerar det smidigt. Det finns även många andra material som mår bra av att luftas med jämna mellanrum. Det är bland annat stickade kläder, kläder i ull och fleece.

En större storlek

Allt handlar dock inte enbart om hur du tvättar eller inte tvättar barnets kläder. Om du vill att kläderna ska hålla längre kan du t.ex. satsa på att köpa en större storlek till att börja med. Klänningar kan fungera som långklänning i början, för att sedan bli en kortare variant när barnet är större. Detsamma gäller för tröjor och byxor, samt overall och andra ytterkläder. Var dock noga med att se till så att kläderna inte är så pass stora att barnet kan fastna och skada sig eller inte kan röra sig ordentligt.