Begagnade barnkläder

Det finns flera anledningar att köpa begagnade kläder till sina barn istället för nyproducerade. För det första är det bättre för miljön – genom att återanvända plagg som någon annan inte längre behöver förlänger du deras livslängd och minskar konsumtionen och produktionen av kläder. Förutom den energi som går åt för att skapa plaggen är textilindustrin en av de mest vattenresurskrävande industrierna i världen, och allt man kan göra för att minska dess omfattning är med andra ord positivt för miljön.

För det andra är det bättre för dina barn. Många nya kläder, även barnkläder, innehåller kemikalier som är kvar från tillverkningen, till exempel från färgning. Dessa kemikalier kan verka hormonstörande, vara allergena och cancerogena, och är med andra ord inget man vill ha inpå sitt barns hud. Genom att köpa begagnade kläder, som redan har använts och tvättats ett antal gånger, slipper man kemikalierna, då majoriteten av dem har tvättats bort.

Dessutom är det billigare att köpa begagnade barnkläder, vilket gör att det också är bättre för din plånbok. Om du ändå har svårt att få ekonomin att gå ihop varje månad, kan en nödlösning för att klara månaden vara att ta ett sms-lån, och sedan betala tillbaka det månaden därefter, när man kanske har pengar över för att man inte behövde köpa nya kläder till sitt barn.