Barnkläder på semestern

Finns det något sötare än semesterfoton på sina barn i somriga skjortor och klänningar, med solglasögon och glass i handen? Kanske, men vi kan i alla fall inte komma på något. Men innan man shoppar loss på nya kläder till sitt barn inför en utomlandssemester finns det vissa praktiska saker man måste tänka på, för att barnen ska må bra både under semestern och senare i livet.

Det viktigaste att tänka på är naturligtvis solskydd. De kläder som barnen har under semestern måste skydda dem från solens strålar, eftersom barnens hud är särskilt känslig för UV-strålning. Förutom att barnen alltid bör vara insmorda med en hög solskyddsfaktor är det därför också viktigt att tänka på att de bör ha kläder som täcker så mycket av kroppen som möjligt (utan att bli för varma, så klart!). Man kan till exempel välja en t-shirt istället för ett linne, för att också skydda axlarna, eller ett par shorts eller en klänning som går längre ner på benen. Om du vill börja leta efter bra sommarkläder till barnen redan nu, kan du gå in på Outletsverige.se, där du hittar barnkläder från en mängd kända märken till bra priser.

Man måste också komma ihåg att skydda ansiktet, och barnen bör ha en solhatt och solglasögon på sig när de vistas i solen. Med en solhatt skyddar man inte bara hårbotten, utan också öron, hals och nacke. Solglasögonen är ett måste för att skydda ögonen från solens skadliga strålar. Dessutom blir det mer bekvämt för barnen att vistas i solen om de bär solglasögon, precis som det blir för vuxna.

Något annat man ofta köper till barnen inför semestern är badkläder, och även om det kan kännas tråkigt när man har köpt ett par söta badbyxor eller en söt baddräkt är det bra om barnen även har en vit t-shirt på sig när de badar. Barn kan tillbringa lång tid i vattnet, och när man svalkar sig i poolen eller havet märker man inte att solen tar lika mycket som när man vistas på land. Om man vill slippa oroa sig så mycket som förälder över hur länge barnen är i vattnet är t-shirten därför en bra idé.

Ytterligare en sak som kan vara bra att ha med sig på en solsemester med små barn är faktiskt ett paraply, eftersom det kan användas som portabelt miniparasoll och ge solskydd när man finner sig i situationer där man inte kan ställa sig i skuggan. För ett litet barn blir paraplyet heltäckande, och det kan till och med göras till en lek att man har paraply fast det inte regnar. Det viktigaste är trots allt att både barn och föräldrar har roligt på semestern.