Bra klädval till barnkalas

Att klä sig rätt för olika tillfällen är inte alltid lika enkelt som det kanske låter. Vi har nog alla insett lite för sent att våra klädval kanske inte var det mest passande till den situation vi befinner oss i. Vi kanske har klätt oss för tunt, valt vitt när det ska drickas rödvin eller klätt upp oss till tänderna när andra är mer vardagligt klädda. Ett av de svårare tillfällena att klä sig lämpligt är när det vankas fest eller kalas och det inte finns någon specifik klädkod, så som vid bröllop, dop, födelsedagsfester eller till och med barnkalas. Om du ska hålla i ett barnkalas får du ofta räkna med spring, lek och även kladd. Då kan det vara bra att kanske inte välja din absolut dyraste klänning eller de där högklackade skorna. Tänk istället praktiskt, men samtidigt även lite uppklätt, så är du säkert på rätt spår!

Dyrt och barnkalas hör inte ihop

När det är dags barnkalas bör man vara beredd på att det kan spillas och springas omkring mycket. Därför är det också bra att tänka billigt och praktiskt snarare än dyrt och exklusivt. Ställ undan de dyra glasen och favoritduken, och satsa hellre på papptallrikar och plastdukar som enkelt kan torkas av. bra kalaskläder behöver inte vara dyra heller, även här kan det vara en fördel av tänka billigt och praktiskt i första hand – det gäller såväl de kläderna som du ska ha på dig som de kläderna dina barn ska ha på sig. Billigt behöver inte heller vara tråkigt, du kan till exempel piffa till utstyrseln med färgglada och ganska glittriga accessoarer för att pigga upp plaggen lite. Kom ihåg att alla banr och föräldrar inte heller har samma ekonomiska förutsättningar. Ett jämställt kalas är därför att satsa på, där inte pengar och dyra saker står i fokus. Maskerader kan vara ett bra alternativ, då det både är lekfullt och innebär kläder och utstyrslar som man kan knåpa ihop utan att det kostar skjortan.

Teman för barnkalas

Barnkalas kan ha en rad olika teman. Om ditt barn är bjuden till ett barnkalas kan det vara bra att fråga vilket temat för kalaset är, eller vilka aktiviteter som ingår. På det här sättet kan du anpassa din och ditt barn val av kläder till kalaset bättre. Innefattar kalaset till exempel pinata, fartfyllda lekar, utomhuslek och kladdig mat? Då kanske inte den sötaste klänningen eller kostymkläder är det bästa valet för just det kalaset. Huvudsaken med kalas är ju att barnen ska få ha kul, äta massa goda saker, springa omkring och leka med varandra och skratta, snarare än att de ska vara uppklädda från topp till tå. Detsamma gäller för dig som vuxen om du ska delta i kalaset. Att låta barnen få vara just barn är viktigt, vare sig det gäller val av kläder eller lekar och aktiviteter. Ett tips är också att låta ditt barn vara med och välja sin outfit – då blir hen garanterat nöjd!